Bønder får innspill om tidsbruk og motivasjon

????????????????????????????????Bønder er stressa, og det går ut over sikkerheten. Unge bønder søker motivasjon. Arild Hoksnes er to ganger i slutten av januar foredragsholder for bønder i Møre og Romsdal.

Mandag stilte han spørsmålet om begrepet «Dårlig tid» er en myte eller en sannhet. Hoksnes ønsket bøndene «velkommen etter» – tidsstyring er et kjent fenomen i andre næringer og en gjenganger i coaching.

– Det er ikke vanskelig å finne ut at vi har 24 timer i døgnet alle sammen. Spørsmålet blir om vi har motet til å prioritere det vi skal gjøre – finne ut hva som er viktigst, og lære oss å si «nei oftere», sier Hoksnes.

I samme uka er unge bønder samlet for å søke motivasjon for å drive gardsbruk. – Jeg legger vekt på at unge bønder skal bli kjent med motivasjonsfaktorer generelt; hva er det som får folk til å satse f eks, og så får de selv finne ut om det er områder innen motivasjon de trenger å forbedre seg på. Mye av det de trenger går det jo an å trene seg på, f eks det å tåle motgang bedre, sier Hoksnes.

%d bloggere liker dette: